Манчестър Юнайтед – Селта, мач-реванш от полуфиналите в Лига Европа, „Олд Трафорд”, 22,05 часа, съдия Овидиу Хацеган (Рум), в първия мач 1:0 за Юнайтед

Групата на Манчестър Юнайтед: Ромеро, Де Хеа, Валенсия, Баи, Блинд, Дармиан, Ерера, Погба, Фелайни, Лингард, Мхитарян, Рашфорд, Смолинг, Джоунс, Карик, Марсиал, Мата, Руни

Контузени: Ибрахимович, Рохо, Фосу-Менса, Йънг

Групата на Селта: Серхио, Рубен Бланко, Уго Мало, Кабрал, Ронкалия, Джони, Ернандес, Радоя, Вас, Систо, Аспас, Гуидети, Фонтас, Сержи Гомес, Марсело Диас, Хосабед, Бонгонда, Бовю

Контузен: Роси

Прогноза

С аванс от 1:0 след първия мач срещу Селта, Манчестър Юнайтед със сигурност е в отлична позиция, за да се класира за финала на Лига Европа. Евентуален триумф ще означава и място в Шампионската лига догодина, което остава и голямата цел. 

„За клуба е от голямо значение да спечели трофея, който все още не е взимал в историята си. Мачовете са много, така че не е лесно да бъдеш на финал. За нас това е най-важният сблъсък, но естествено това важи и за съперника” заяви Жозе Моуриньо. 

Португалецът със сигурност не трябва да се успокоява от преднината, тъй като по-рано през кампанията галисийците успяха да елиминират Шахтьор, след като бяха загубили у дома първата среща със същия резултат. 

По принцип обаче, отборът от Виго играе  трудно срещу англичани, а и Моуриньо със сигурност ще заложи отново на солидната си защита в стремежа да си гарантира мястото в Стокхолм след 2 седмици. Маркус Рашфорд е достатъчно опасен в атака и се очаква да стартира отново. 

Като се добави и това, че Юнайтед е продължил във всеки един от 18-те случая, в които е спечелил първия мач като гост  и е без загуба в турнира от 9 срещи, нещата не изглеждат добре за Селта. 

Гостите могат да почерпят вдъхновение от това, че вкараха и при 6-те си гостувания до момента в надпреварата. Яго Аспас отново ще бъде с основна роля в нападението, но въпреки това шансовете на испанците не изглеждат много добри. Моуриньо знае как да печели подобни мачове, така че би било истинска сензация, ако това не се случи сега. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Селта    2:0