Манчестър Юнайтед очаквано се класира за финала в Лига Европа, но това стана след голямо треперене и равенство 1:1 срещу Селта у дома. Победата с 1:0 в първата среща бе достатъчна за крайния успех.  

Така тимът на Жозе Моуриньо ще играе за трофея в Стокхолм на 24 май, като освен за отличието, наградата ще бъде и влизане в Шампионската лига. Червените дяволи никога не са печелили тази надпревара. 

Маруан Фелайни отбеляза важния гол за домакините, още преди 20-ата минута, с което успокои тима си. Галисийците играха добре и в края сериозно стреснаха домакините. Те вкараха и при седмото си гостуване в турнира, а в добавеното време пропуснаха и да спечелят и да се класират.   


В състава на домакините нямаше изненади – Рашфорд водеше атаката за сметка на Руни. Серхио Ромеро бе на вратата, а и разследвания Пол Погба започна. За галисийците Пабло Ернандес се завърна, а Яго Аспас и Джон Гуидети трябваше да осигурят головете.
 
Гостите започнаха по-добре и Яго Аспас показа, че не случайно е считан за основна заплаха за вратата на Юнайтед, като проби отдясно, смени посоката и стреля, но Ромеро изби в корнер. След него Кабрал засече с глава, но неточно.
 
Галисийците не отстъпваха и по отношение на притежанието на топката, демонстрирайки самочувствие. Червените дяволи обаче дебнеха своя момент и нанесоха решителен удар в 17-ата минута. Маркъс Рашфорд центрира отлично към Маруан Фелайни на далечната греда, който засече с глава и реализира с удар в близкия ъгъл. Това бе гол №100 за Юнайтед през сезона.
 
Това успокои разбира се хората на Моуриньо и малко след това Мхитарян бе неточен при едно положение. След това опит на Лингард бе отклонен в корнер. Гостите обаче не се отказаха и Ернандес тества Ромеро в 27-ата минута, а Вас бе неточен при свободен удар.

В 32-ата минута доста неубедителния Блинд влезе с бутоните за една спорна топка и имаше късмет, че му се размина само с жълт картон. Изглеждаше, че англичаните контролират нещата, но атаките на Селта не бяха безопасни и при една от тях Систо завъртя опасно топката, но Ромеро успя да спаси и така паузата дойде при 1:0. 

Веднага след нея Ромеро трябваше да прави ново спасяване, като успя да отклони едно доста опасно центриране на Мало. Юнайтед обаче отговори със силен шут на Лингард, който майсторски бе избит над гредата от Алварес. 

Малко след това пак той подаде опасно пред вратата, но нямаше кой да засече. Гостите обаче също създаваха опасни положения и в 58-ата минута Мало стигна до аутлинията и центрира към Гуидети, който обаче не бе точен при опита си с глава. Така или иначе двата гола аванс носеха успокоение на домакините. 

В 62-ата минута Рашфорд показа отлична техника на малко пространство в наказателното поле, за да се освободи и да стреля, но Алварес спаси удара му. Малко след това Селта претендираше за дузпа след сблъсък на Аспас с Мхитарян, но реферът не се впечатли. 
 
В 69-ата минута Алварес отрази нов изстрел, този път на Фелайни, а след това Санчес Руис стреля много опасно за гостите, но на сантиметри покрай вратата. В 75-ата минута интригата можеше и да се върне, но Гуидети пропусна непокрит, стреляйки с глава неточно. Това бе абсолютно чисто положение.  
 
Последва натиск на гостите, които тръгнаха с всички сили напред в стремежа да стигнат до попадение и в 85-ата минута смълчаха „Олд Трафорд“. Ронкалия засече центриране от корнер, за да направи безпомощен Ромеро и да хвърли в ужас домакините. 

Малко след това обаче, голмайсторът и Ерик Баи бяха изгонени, след като се получи сдърпване между играчите в средата на терена след инцидент, в центъра на който бе Джон Гуидети. Моуриньо се стресна и пусна Смолинг вместо Рашфорд, а съдията съвсем изнерви домакините назначавайки 6 минути продължение. 

В него домакините вкараха нов гол чрез Андер Ерера, който обаче бе отменен заради нарушение на Погба срещу Мало. В 96-ата минута сензацията щеше да е пълна, но домакините оцеляха. Бовю намери Гуидети на прекрасна позиция, но бившият играч на Ман Сити пропиля фантастичния шанс и така двубоят приключи при 1:1. 
 
Манчестър Юнайтед – Селта    1:1
 
1:0 Фелайни 17
1:1 Ронкалия 85
 
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Баи, Блинд, Дармиан, Фелайни, Ерера, Погба, Лингард, Мхитарян (77 Карик), Рашфорд (88 Смолинг)
Селта: Алварес, Мало, Кабрал, Ронкалия, Джони, Радоя (68 Бонгонда), Ернандес, Вас (46 Санчес Руис), Аспас, Систо (80 Бовю), Гуидети