Един от най-великите футболни мениджъри в историята на играта – сър Алекс Фъргюсън, може да пристигне в София за благотворителния мач между сборните отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Това призна в специално интервю пред bTV единственият българин, имал честта да бъде част от отбора на легендарния шотландец.

„Отправена е покана към сър Алекс. Хората, които дойдат на стадиона, ще останат изненадани и от други големи имена във футбола”, коментира най-добрият голмайстор на националния отбор на България за всички времена, който игра под ръководството на Фъргюсън в периода 2008-януари 2012 г. в редиците на славния „Манчестър Юнайтед”.
 
За забележителния талант на Бербатов, сър Алекс и „червените дяволи” броят близо 36 млн. евро и така, на 1 септември 2008 г., чудото става факт: един българин, тръгнал от школата на „Пирин” Благоевград стъпва на „Олд Трафорд”.  Това се случва след като в продължение на два сезона с екипа на „Тотнъм” нападателят отбелязва 27 гола в 70 мача.
 
Тандемът Фъргюсън – Бербатов стига до две титли на Англия  (2009, 2010), купата на Лигата (2010), два трофея от FA Community Shield и триумф на световното клубно първенство (2008). За „Манчестър Юнайтед” българинът записва 48 попадения в 108 двубоя.