Бившият вратар на Милан Масимо Таиби изрази мнение, че сегашният страж на тима Джанлуиджи Донарума трябва да остане на „Сан Сиро“. 47-годишният Таиби записа 4 мача и за Манчестър Юнайтед и посъветва младока да не се пробва в Англия.

„Различията между двете първенства са големи. Първо дистанцията е проблем. Юнайтед освен това е може би единственият английски отбор, който залага много на тактиката. В последно време се виждат и други подобни тимове.

Съдиите също имат различни начини да ръководят срещите. В Англия вратарите не са пазени. Дори Давид Де Хеа, който е страхотен вратар, имаше доста проблеми в началото.

В Англия напрежението от медиите не е толкова голямо. Но ако Джиджио премине в Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити с голям трансфер, ще трябва да се научи да чете унищожителни критики за всяка своя грешка. Това не му се случва в Италия.

Надявам се Донарума да остане в Милан. Той е само на 18 години и не играе в малък отбор. Има много време пред себе си, така че го съветвам да остане“, каза Таиби.