Треньорът на Аякс Петер Бош логично бе крайно разочарован, след като неговият отбор загуби с 0:2 финала на Лига Европа от Манчестър Юнайтед и така пропусна страхотен шанс да спечели евротрофей.


Според него противникът изобщо не е играл някакъв кой знае какъв футбол, но просто неговите футболисти не са могли да покажат това, което наистина могат.
 

"Много ме е яд да си кажа. Просто не бяхме достатъчно добри в отделните зони и така и не успяхме да покажем нашата игра. Това не е моят Аякс. Позволихме на Юнайтед да ни вкара един много нелеп ранен гол, а това им помогна много да стигнат до успеха", обяви той на пресконференията след мача.

"Въпреки тази загуба, аз не мога да виня отбора, защото сами виждате, че залагаме на много млади и талантливи футболисти, които лично по мое мнение имат голямо бъдеще пред себе си. Напускаме турнира с високо вдигнати глави. Все пак достигнахме до финал, което не е никак малко за млад отбор като нашия".

"Противникът честно казано изобщо не ме впечтатли с игра и според мен техните голове по-скоро дойдоха от случайни положения. Ранният гол в крайна сметка се оказа решителен и за наше нещастие ние сме от губещата страна", завърши той.