Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че планира да остане в треньорската професия ощe 15 години.

54-годишният португалски специалист започна кариерата си като старши треньор през 2000 година на кормилото на Бенфика в родината си, след което води още Униао Лейрия, Порто, Челси на два пъти, Интер, Реал Мадрид, а от миналото лято е на кормилото на Манчестър Юнайтед, с който в първия си сезон спечели три трофея - Суперкупата и Купата на лигата на Англия, както и Лига Европа.

"Провървя ми заради начина, по който се разви кариерата ми досега. Водих големи клубове в Испания, Италия, Португалия и Англия, достигнах до много финали и спечелих много купи. Това е удивителен опит. Дори ако трябва утре да завърша кариерата си, ще бъда щастлив от постигнатото. Но аз съм все още по средата на пътя. Имам още 15 години", заяви Моуриньо.

Португалецът получи редица критики заради колебливото представяне на Манчестър Юнайтед във Висшата лига, в която отборът завърши едва на шесто място, на цели 24 точки зад шампиона Челси.

"Червените дяволи", обаче, заслужиха място в Шампионската лига след победата над Аякс с 2:0 на финала на Лига Европа снощи, когато прибавиха и единствения липсващ голям клубен трофей във витрината си. 

"В Манчестър Юнайтед в мен се появи чувството, че все още нищо не съм направил. Особено на фона на такива легенди като Мат Бъзби и Сър Алекс Фъргюсън. Имам да доказвам още много неща. Чувствам, че все още не съм постигнал достатъчно, за да се доближа до тях", каза още Моуриньо.

Той е печелил титлата и купата в Испания, Италия, Португалия и Англия, а с Порто и Интер триумфира по веднъж и Шампионската лига. С Порто е носител и на купата на УЕФА, предшественик на Лига Европа.