Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт защити решението си да не повика Уейн Руни за предстоящите мачове на "Трите лъва" срещу Шотландия и Франция.

Така нападателят на Манчестър Юнайтед отново не попадна в селекцията на своята родина, но това е обяснимо предвид факта, че той се намира в слаба форма и не играе редовно в клубния си отбор.

"Имаме просто много добри играчи, които в момента играят изключително силно на неговата позиция към днешна дата и поради тази причина реших да не го повикам", обяви той, цитиран от "Скай Спортс".

"Той наистина изигра няколко добри мача с екипа на Юнайтед, но просто другите футболисти ще ми свършат по-добра работа. Това обаче не значи, че вратата на Уейн за националния отбор е затворена, напротив".

"Виждате, че викам играчите според представянето им. Един Джърмейн Дефоу е на 34 години, но играе страхотно и е в националния отбор. Никога не трябва да бъде отписван футболист като Уейн и аз съм убеден, че през следващия сезон той ще покаже най-доброто от себе си".