Въпреки лошите резултати във Висшата лига, Манчестър Юнайтед изпрати сравнително задоволителен сезон. Отборът се поздрави с общо три трофея: Супер купата на Англия, купата на лигата и титлата в Лига Европа. Последният успех означаваше и място в Шампионска лига през следващия сезон. 

Един от основните играчи на тима, френският халф Пол Погба, се изказа изключително ласкаво за мениджъра на тима Жозе Моуриньо, като и коментира и завръщането си във футбола на острова. 

„Той е Специалния защото побеждава. Взима най-екстремните решения. Срещу Челси промени тактическата ни подредба минути преди началото на мача. Никога не бяхме играли в тази формация, но се получи успешно. Точно заради това той е специален. Спечели и три трофея през първия си сезон, това също е специално. Той защити репутацията си“.

„Също така е и треньор, който е много близък с играчите си. При трансфера ми тук, той ме приветства за добре дошъл, а след това имахме кратък разговор, който ме зареди с добро чувство от началото, чувство че ни чакат големи успехи. Той ми вярваше и защитаваше, това е много важно за всеки играч“ довери французинът за Моу пред Sky Германия.

Погба коментира и първия си сезон обратно в Англия: „Завръщането ми в Манчестър премина добре, но и беше доста сложно. Трябваше отново да се адаптирам към футбола на Острова. Пропуснах предсезонната подготовка, така че ми се наложи да влизам директно в дълбокото“.

„С всяка тренировка се чувствах по-уверен. С останалите играчи се сработихме от първия момент. Резултатите невинаги бяха такива каквито искахме, но в крайна сметка постигнахме нашите цели. Като цяло, това бе успешен сезон за отбора“ завърши френският национал.