Голмайсторът №1 в историята на Манчестър Юнайтед – Уейн Руни, със сигурност няма да остане на "Олд Трафорд".

Официалната страница на "червените дяволи" във Facebook зачеркна 31-годишния нападател от корицата. На нея Руни позираше заедно с Пол Погба, Джеси Лингард и Андер Ерера, но по-късно английският национал беше премахнат.

Бъдещето на Руни в Юнайтед е неясно от няколко месеца. Желанието му е да остане на "Театъра на мечтите", но само ако играе редовно заради предстоящото световно първенство в Русия. Интерес към него проявява бившият му клуб Евертън, както и отбори от САЩ и Китай.

Руни играе за "червените дяволи" от 2004 г. и с тях спечели пет титли на Англия, един път ФА Къп, три пъти Купата на Лигата, четири Комюнити шийлд, Шампионска лига, Лига Европа и световното клубно първенство.

През тази година той задмина легендата сър Боби Чарлтън (249 гола) като най-добър реализатор на Юнайтед за всички времена.

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgol.bg%2Fposts%2F10155420629750439&width=500" width="500" height="389" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>