Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е доволен от това, че тимът ще има трудни съперници по време на подготовката си за новия сезон и вярва, че това ще се отрази идеално на състава. 

Червените дяволи ще направят турне в Съединените щати, където ще играят с Реал Мадрид, Барселона и градския съперник Сити, както и срещу местните отбори ЛА Галакси и Реал Солт Лейк. 

През август пък са насрочени мачове срещу норвежкия Волеренга и италианския Сампдория и шотландецът е сигурен, че това ще подготви тима по най-добрия начин за новата кампания. 

„Най-хубавото за този клуб е това, че те приемат предизвикателството да печелят срещу най-добрите. Очакванията са винаги големи, а съперниците от турнето в Щатите са много силни. Това е отлично за младите играчи, които ще разберат бързо какво е да играеш за Манчестър Юнайтед“ заяви Фъргюсън пред сайта на клуба. 

„Колкото по-трудни са противниците, толкова по-добре те ще се подготвят за сблъсък от първенството срещу Сити или за среща с Реал и Барса в Европа. Фантастично  е, че още по време на подготовката те ще имат такива противници“ категоричен е бившият бос. 

През 2014-а Юнайтед и Реал също се срещнаха в Щатите, като тогава на стадиона имаше повече от 109 000 души, което бе абсолютен рекорд за футболен мач.