Легендата на Ливърпул Греъм Сунес изрази позиция защо Манчестър Юнайтед е наел Жозе Моуриньо през лятото на 2016 година.

"Още от първия ден казах, че Моуриньо не е подходящият човек за Юнайтед. Но ръководителите на "Олд Трафорд" се почувстваха длъжни да го назначат, тъй като Гуардиола идваше в Манчестър Сити", отсече Сунес пред Yahoo Sport.

"Шефовете на Юнайтед искаха голямо име за мениджър и избраха Жозе. Той пое много трудна задача и страдаше в опитите си да намери най-добрата единайсеторка през целия сезон. Ако изобщо е успял да я открие."

"За мен е много притеснително, че най-добрият им футболист в по-голямата част от кампанията беше 35-годишният Златан Ибрахимович. Друг с много силно представяне беше 35-годишният Майкъл Карик."

"Моуриньо е свикнал да печели титли и ако отново завърши на същото място, както през миналия сезон, това няма да бъде приемливо. но на него изобщо няма да му бъде лесно."

"Всички си мислихме, че Гуардиола и Моуриньо ще бъдат в битка за титлата, но и двамата изобщо не бяха близо до върха. Сега те ще бъдат под огромно напрежение, както никога досега, защото те работят за собственици, които очакват титли."

"Показателите им показват, че те са страхотни мениджъри, но сега навярно всеки едни от тях е изправен пред най-голямото предизвикателство в своята кариера", допълни Сунес.