Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че умишлено е оставил Луис Антонио Валенсия да бъде изгонен по време на контролата с Реал Солт Лейк тази нощ. 

Англичаните спечелиха с 2:1, но бранителят бе отстранен за грубо влизане отзад срещу Себастиан Сауседо, който след това напусна стадиона с патерици. 

Съдията Алън Чапман се приближи до Моуриньо и му казал да смени Валенсия или в противен случай ще го изгони, но в типичен стил португалецът избрал да остави отбора си в намален състав. 

„Реферът поиска да го сменя, но не го направих, тъй като не бях доволен от картона и от агресията на пострадалото момче през втората част. Това се случи. Някои други действия обаче също бяха опасни“ обясни Жозе, който преди това видя как Сауседо вади от игра Хуан Мата със здраво влизане в глезена. 

„Разбирам ентусиазма и амбицията да се представиш добре срещу Манчестър Юнайтед, но това все пак е предсезонен мач. Освен това за нас бе добър опит да поиграем с човек по-малко“ добави той, като коментира и първия гол на Ромелу Лукаку за отбора. 

„За мен не е важно, но за него е хубаво, че вкара. Така или иначе му казах, че съм доволен от играта му без значение дали ще вкара или не. Голът бе просто детаил, но на мен ми хареса много представянето му, защото той е топ-нападател и завършен играч“.