Манчестър Юнайтед успя да надделее над Манчестър Сити с 2:0 в голямото дерби на Манчестър, което обаче се проведе на стадион "NRG Стейдиъм" в Хюстън. 

Двубоят между двата тима е част от летния приятелски турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп", а това бе първото манчестърско дерби в историята, което се провежда извън територията на Англия.

Като цяло през първия половин час мачът се развиваше равностойно и не се виждаше някой от двата тима да има по-голяма инициатива на терена.

След това обаче момчетата на Жозе Моуриньо поеха инициативата и в рамките на броени секунди успяха да препарират своя опонент.

Лукаку бе изведен по прекрасен начин от Погба в 37-ата минута и преодоля излезлия малко нескопосано Едерсон, за да открие резултата в полза на "червените дяволи".

В 39-ата минута младокът Рашфорд довърши клетите "граждани", след като се разписа, след много хубава комбинация с Хенрих Мхитарян.

След почивката Лукаку пропусна да вкара още един гол и в крайна сметка ударът му срещна гредата, а момчетата на Пеп Гуардиола така и не успяха да отговорят на предизвикателството.

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:0
1:0 Лукаку 37
2:0 Рашфорд 39