Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изрази мнение, че бившият капитан на тима Уейн Руни му липсва след трансфера си в Евертън. В същото време Специалния говори и за играчите, които иска да има в състава си.

"Уейн ми липсва много, защото той е фантастично момче. Аз не съм човек, който става емоционален в работата, но с него ми се случи, когато той си тръгна. Сигурен съм, че той ще бъде добър за Евертън и че клубът ще бъде добър за него", коментира Моуриньо пред The Telegraph .

"Уейн имаше много голямо положително влияние. Не можем да кажем, че ще подобрим отбора, защото той си е тръгнал. Няма начин. Той беше толкова важен за нас. Сега следва нов период без неговото лице, без този лидер и без неговото добро влияние върху нас."

"Относно трансферите, те са под контрола на Ед Удуърд. Той взе Линдельоф и Лукаку, но знае, че искам още двама. Това обаче зависи от ситуацията, от пазара. И ако клубът не може да ми вземе тези двама играчи, аз ще го приема заради пазара."

"Той знае, че добрата новина е да бъде взет поне един играч колкото се може по-скоро, защото е важно да се сработи с отбора. Но аз съм спокоен. Бих искал един халф, който да дава повече опции за баланса в средата на терена."

"И още един атакуващ футболист, който да може да играе добре по крилата. Но аз никога не говоря за играчи, които са в други отбори. Аз не бих харесал коментар на друг мениджър, че иска някой мой футболист. Това не е коректно. Искам двама нови, но навярно ще ми вземат само един", добави Жозе.