Манчестър Юнайтед започна по перфектен начин сезона във Висшата лига, след като надви Уест Хям с 4:0 на своя "Олд Трафорд".

Тимът на Жозе Моуриньо бе категорично по-добрият отбор на терена и четирите гола бяха най-малкото с което "чуковете" се разминаха.

Новото попълнение на домакините Ромелу Лукаку бе във вихъра си и вкара първите си два дебютни гола за тима. 

Той се разписа в 33-aта и 52-ата минути на срещата. В 86-ата минута пък Марсиал вкара за класическия резултат, а в 90-ата минута Погба оформи крайното 4:0.

Не може да не се отбележи и изключително силната игра на Рашфорд, който изигра фантастичен мач, но само липсата на късмет му попречи да вкара. 


Домакините започнаха срещата доста интензивно и от ранна фаза на мача наложиха силен натиск над своя противник.

Отборът на Жозе Моуриньо направи няколко добри атаки през първите минути и се стигна до сериозни разбърквания пред вратата на Харт, но в крайна сметка попадение така и нямаше.

Броени минути след началото на мача Мхитарян пробва удар от дистанция, който бе неточен, а в 18-ата минута Мата имаше отличен шанс да се разпише, но вместо да стреля, той реши да търси Лукаку.

Той получи прекрасен извеждащ пас от Погба и имаше добър шанс да открие, но в крайна сметка не успя. Пасът му към Лукаку пък от своя страна бе пресечен в последния момент от противников бранител. 

Все пак след още няколко силни минути логичното се случи и Лукаку откри за Юнайтед в 33-ата минута.

Рашфорд намери с прекрасно подаване своя съотборник в наказателното поле и в крайна сметка за стрелеца не остана нищо друго освен от близка дистанция да вкара топката в мрежата. 

Преди да влезе във вратата обаче кълбото се удари в гредата, а до края на полувремето не паднаха повече попадения, макар че домакините имаха добри атаки.

Малко преди почивката пък Де Хеа трябваше да се намесва отлично след удар на Фернандес от дистанция. 

Пет минути след почивката Рашфорд бе изведен по страхотен начин от Погба и навлезе в наказателното поле, а след това потърси далечния ъгъл, но топката профуча покрай гредата. 

В 53-ата минута Лукаку удвои аванса на своя тим, след като се възползва от прекрасно центриране на Мхитарян и с глава матира противниковия вратар.

Броени минути след това попадение на Мхитарян бе отменено заради засада на Рашфорд.

В 61-ата минута Арнаутович можеше да намали, но ударът му с глава нацели напречната греда и така лондончани пропиляха перфектен голов шанс.

Maлко след това Лукаку бе на косъм да оформи своя хеттрик, но Сабалета блокира удара му. Последва удар на Мхитарян, който бе избит от Харт. 

В 67-ата минута Рашфорд отправи изключителен удар от дистанция, но топката срещна страничната греда и само липсата на късмет му попречи да реализира. 

Интересните положения за домакините не спираха и в 72-ата минута Блинд също можеше да се разпише, но ударът му премина над напречната греда. 

В 86-ата минута Марсиал сложи край на спора , след като бе намерен от Мхитарян сам срещу вратаря и не сгреши. В 90-ата минута и Погба се разписа за крайното 4:0 след удар около дъгата.

До самия край пък нямаше повече голове.

МАН ЮНАЙТЕД - УЕСТ ХЯМ 4:0
1:0 - Лукаку (33)
2:0 - Лукаку (53)
3:0 - Maрсиал (87)
4:0 - Погба (90)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Байи, Джоунс, Блинд, Матич, Погба, Мата (76 - Фелаини), Мхитарян, Рашфорд (79 - Марсиал), Лукаку

УЕСТ ХЯМ: Харт, Сабалета, Рийд, Огбона, Масуаку, Нобъл (61 - Рийс), Обианг, Фернандес (60 - Сако), Арнаутович, Аю, Ернандес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VBJSHDCzZCo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bkSWOcKw00c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>