Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изрази очакванията си за труден мач срещу Суонси. Двата тима се срещат на "Либърти Стейдиъм" в събота в първи мач от втория кръг на Висшата лига.

"Те взеха точка като гост срещу силен отбор като Саутхямптън, което е много позитивен резултат за началото на сезона. Очакванията са ми мачът да бъде труден", каза Моуриньо и похвали колегата си Пол Клемент, който според него е основната причина Суонси да не изпадне през миналия сезон.

"Той (Пол Клемент) спаси отбора. Те имаха трудности, но останаха във Висшата лига благодарение на него", добави Моуриньо. Дори и победа обаче няма да накара португалеца да си мисли, че първенството ще бъде леко и Юнайтед ще бъде сигурен шампион.

"Твърде опитен и дисциплиниран съм, за да летя в облаците след 4:0 над Уест Хям. Един такъв резултат не ни прави най-добрия отбор в страната, фаворити или дрийм тийм. Ние не сме фаворите, просто сме отбор с повече самочувствие спрямо миналия сезон. Имахме повече време да работим заедно, така че съм спокоен. Това обаче е само началото. Миналата година имахме 9 точки от 3 мача и завършихме шести. Няма място за еуфория", категоричен бе Моуриньо.

Запитан за евентуалните нови попълнения в тима до края на месеца, португалецът отговори скептично. "Не мисля, че сме на пазара за още играчи, освен ако не се случи нещо извънредно. Казах на мистър Уудуърд, че плановете ми са да привлека четирима играчи, но също така му казах, че не го притискам и нека направи това, което е най-добро за клуба. Щастлив съм от състава, който имам. Готов съм да се справя и без четвърто ново попълнение. Ако вече не сме на пазара, аз съм напълно ОК с това", каза Моуриньо.

До този момент Манчестър Юнайтед привлече четирима нови. Това са защитникът Виктор Линдельоф от Бенфика, халфът Неманя Матич от Челси и нападателят Ромелу Лукаку от Евертън.