Манчестър Юнайтед е съвсем близо до подписване на нов договор с нападателя Златан Ибрахимович, съобщава Манчестър Ивнинг Нюз. Шведският голмайстор от босненски произход се възстановява след операция на коляното, тренирайки изцяло на базата на "червените дяволи".

Мениджърът на 20-кратните шампиони на Англия - Жозе Моуриньо, е казал на изпълнителния директор на клуба Ед Удуърд, че желае 35-годишния Ибрахимович в състава си и чрез него ще може да разшири опциите си в атака. 

Нападателят се контузи тежко в коляното през април тази година в мача от Лига Европа между отбора от Манчестър и белгийския Андерлехт. Очаква се Златан Ибрахимович да се завърне в игра за Юнайтед в края на 2017 година.

Футболистът на "червените дяволи" Ерик Баи публикува клип в социалните мрежи, в който се шегува приятелски с Ибрахимович пред част от треньорския щаб на Манчестър Юнайтед. Секунди след шегата шведският нападател се опитва да подгони Баи, който показва завидна бързина и се скрива от Златан.

Телевизия ESPN съобщи, че договорът между Юнайтед и Ибрахимович до лятото на 2018 година може да бъде подписан още преди края на настоящата седмица.

През миналия сезон Златан беше голмайстор номер 1 на Манчестър Юнайтед.