Maнчестър Юнайтед за пореден път не успя да спечели визитата си на Стоук Сити във Висшата лига и в крайна сметка двата тима врътнаха равенство 2:2.

Срещата бе от 4-ия кръг, а след нея серията на "червените дяволи" от три поредни победи и от три мача без допуснат гол на практика вече е прекъсната.

След ремито отборът е лидер с актив от 10 точки, колкото има и Манчестър Сити, а "грънчарите" са на 10-ото място в класирането с 5 пункта на сметката си.

Чупо-Мотинг откри за домакините в 43-ата минута, а две минути след това Рашфорд изравни.

Лукаку направи обрата за гостите пълен в 57-ата минута, а в 63-ата Чупо-Мотинг с втория си гол в мача успя да оформи крайния резултат.

Доста интересно е да се отбележи, че преди този мач Моуриньо не бе успял да спечели нито една от последните си три визити на Стоук.


Срещата започна с много вихрено темпо през първите минути и двата тима не пестяха положения пред вратите си.

Още в 4-ата минута домакините имаха отличен шанс чрез Хесе, но ударът на испанеца мина покрай вратата.

Постепенно гостите поеха инициативата и в крайна сметка озаптиха набезите на "грънчарите" към вратата на Де Хеа.

Погба имаше доста добър шанс да се разпише след удар с пета след хубав пас на Лукаку, но замисълът му не се получи. 

Към средата на полувремето Рашфорд също имаше добра възможност, но Бътланд успя да спаси удара му.

Все пак логичното се случи и попаденията дойдоха.

В 43-ата минута Чупо-Мотинг бе намерен пред малкото наказателно поле, а Бейи закъсня да го спре, и в крайна сметка вкара топката в противниковата врата. 

В самия край на полувремето обаче гостите изравниха, след като след изпълнение на корнер Погба засече топката с глава и тя се отклони в Рашфорд и в крайна сметка влезе във вратата. 

Второто полувреме започна също с добро темпо и в крайна сметка гостите успяха да стигнат до гола на обрата.

В 57-ата минута Лукаку сътвори пълния обрат в срещата, след като бе изведен абсолютно сам срещу вратаря и в крайна сметка не сгреши, за да даде аванс на тима си. 

Броени минути след това Де Хеа по феноменален начин спаси удар на Хесе и така предотврати чисто попадение във вратата си. 

В 63-ата минута Чупо-Мотинг попари вратата на гостите с втория си гол в мача. По този начин камерунският национал изравни резултат, след като засече с глава центриране от корнер. 

След няколко не толкова интересни минути все пак Юнайтед стигна до страхотен шанс да реши всичко. В 80-ата минута Лукаку бе намерен по страхотен начин от Марсиал сам срещу вратаря, но ударът му излезе в аут. 

До края нямаше повече голове. 

СТОУК - МАН ЮНАЙТЕД 2:2
1:0 Чупо-Мотинг 43
1:1 Рашфорд 45
1:2 Лукаку 57
2:2 Чупо-Мотинг 63

СТОУК: Бътланд, Зума, Вимер, Камерън (46 - Инди), Диуф, Флетчър, Алън, Питерс, Шакири, Хесе (75 - Берахино), Чупо-Мотинг

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Байи, Джоунс, Дармиан, Ерера (72 - Марсиал), Матич, Погба, Мхитарян, Рашфорд (72 - Рашфорд), Лукаку