Арсен Венгер е отказал оферта за мениджърския пост на Манчестър Юнайтед през 2001-а година, когато Алекс Фъргюсън беше пред оттегляне от треньорската професия, пише в своята автобиография тогавашният президент на клуба Мартин Едуардс. По-късно шотландецът се отказа от намеренията си да се пенсионира и остана начело на шампионите.

"Питайте него (Едуардс). Аз винаги съм бил дискретен. Някой ден може би ще изкарам всичко наяве и ще мога и аз да напиша няколко глави. За това обаче трябва да питате Мартин Едуардс", заяви французинът.

"Аз обичам Арсенал и той е най-ценен за мен. Някой ден може би ще направим много интересен разговор с медиите. Сега говорим за Манчестър Юнайтед и случилото се през последните 20 години, а то е много интересно. Много неща се промениха, но аз още съм в Арсенал и това е важно за мен. Заради Арсенал съм още в професията", добави французинът. 

"Разбира се, че и аз съм си задавал въпроси. Манчестър Юнайтед е много атрактивна дестинация за треньорите, но щастлив ли съм аз в Арсенал? Отговорът винаги е бил да", добави мениджърът на лондончаните.

Венгер отговори и на въпрос дали някога се е изкушавал да премине в Юнайтед: "Не, защото винаги съм бил щастлив тук. Може би повече, отколкото хората са били доволни от мен".