Манчестър Юнайтед – Базел, мач от Група А на Шампионската лига, стадион „Олд Трафорд“, 21:45 часа българско време.

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогнозата на Gol.bg:

Маруан Фелайни е под въпрос за дебютния мач на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига този сезон. „Червените дяволи“ се завръщат в турнира след отсъствие от една година, но през миналия сезон спечелиха Лига Европа.

„Завръщането ни в Шампионската лига е нещо нормално, това е нашият хабитат. За някои играчи това е допълнителна мотивация, защото ще играят за първи път в турнира, така че гледаме с интерес към мача. Надяваме се „Олд Трафорд“ да почувства онази емоция. Ще опитаме да се класираме за осминафиналите и там вече да срещнем някои от най-добрите отбори в Европа“, каза Моуриньо.

Фелайни има проблем в прасеца и пропусна съботното равенство 2:2 със Стоук Сити. „Той е много важен за мен играч, много по-важен, отколкото си представяте. Чувствам, че без Маруан съставът ми е по-слаб, без значение дали е на пейката, или на терена“, добави Специалния.

Титулярните централни защитници на Юнайтед този сезон Фил Джоунс и Ерик Байли са наказани за мача, което означава, че в центъра на отбраната ще си партнират Крис Смолинг и Виктор Линдельоф. „Дори и да не бяха наказани, щях да заложа на Смолинг и Линдельоф. Те са на същото ниво, но имат по-различни характеристики“, обясни Моуриньо.

Твърдо аут заради контузии са Златан Ибрахимович и Маркос Рохо, а на облекчен режим тренират Ашли Йънг и Люк Шоу. Очаква се на вратата да бъде Давид Де Хеа, въпреки че през миналия сезон в Европа пази Серхио Ромеро.

Резултат: 2:0.