Манчестър Юнайтед започна защитата на трофея си за Купата на Лигата с категорична победа над Бъртън Албиън с 4:1.

Още в 5-тата минута Маркъс Рашфорд откри резултата, а десет минути по-късно отново той удвои аванса на домакините. До края на първото полувреме се разписа и Джеси Лингард и с това сложи точка на всякаква интрига в двубоя.

През втората част Юнайтед добави още едно попадение, а в негов автор се превърна Антъни Марсиал.  В самият край на мача, Бъртън успя да върне едно попадение чрез Дайър.


"Червените дяволи" започнаха срещата с огромно желание и още в 5-тата минута успяха да открият резултата. Прострелно подаване на Майкъл Карик намери Лингард в наказателното поле, който с едно докосване отклони към Рашфорд и младокът не сгреши за 1:0.

12 минути по-късно Дейли Блинд намери Рашфорд, който получи топката, обърна се и стреля! Гол! Нападателят на Юнайтед удвои аванса на домакините, след прекрасен удар от около 20 метра!

Последваха няколко силни минути на гостите, но Серхио Ромеро се справи безпроблемно с центриранията на "пивоварите" и отрази няколко опасни удара към своята врата.

В 28-та минута Хуан Мата тресна десния страничен стълб, а при добавката, Рашфорд не успя да преодолее вратата на гостите, след красив опит за странична ножица.

Малко по-късно Джеси Лингард направи резултата класически и уби и най-малката интрига в срещата. До края на първата част Юнайтед продължи да натиска, но повече голове така и не паднаха.

Второто полувреме отново започна с натиск на домакините, но Марсиал, Рашфорд и Лингард не успяха да преодолеят защитата на "пивоварите".

Все пак логичното се случи след един час игра и Антъни Марсиал покачи резултата на 4:0! Той направи страхотно двойно подаване с Рашфорд и с прецизен удар препарира вратаря на гостите.

Десет минути преди края отново Марсиал се озова на стрелкова позиция, но ударът му този път не намери очертанията на вратата.

Малко преди края на срещата Жозе Моуриньо направи интересна смяна и смени титулярния си вратар в мача Ромеро с португалеца Кастро.

В продължението на двубоя, гостите стигнаха до изпълнение на корнер, при което се стигна до страхотно разбъркване в наказателното поле. Топката срещна напречната греда и все пак се озова в Дайър, който успя да се разпише и с това да донесе почетното попадение за тима на Бъртън!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1MLpSWBn17E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Манчестър Юнайтед – Бъртън 4:1

1:0 Рашфорд 5
2:0 Рашфорд 17
3:0 Лингард 36
4:0 Марсиал 60
4:1 Дайър - 90'

 

Манчестър Юнайтед: Ромеро(Кастро), Дармиан, Линдельоф, Смолинг, Блинд, Ерера, Карик, Лингард, Мата(Шоу), Марсиал, Рашфорд(МакТоминай)

Бъртън: Рипли, Дайър, Търнър, Нейлър, Фланаган, Лънд, Палмър, Акпан, Алън, Варни, Мейсън


Александър Линдарев, специално за Gol.bg