Жозе Моуриньо прилича много на Брайън Клъф. Това обяви синът на легендарния мениджър – Найджъл, чийто Бъртън Албиън довечера ще играе с Манчестър Юнайтед за Купата на Лигата. 

„Между тях има прилики, най-вече по начина им на работа и това, че се справят с нещата безкомпромисно. Всичко е черно или бяло и това е. Ако някой си върши работата, тогава играе. Ако не го прави, тогава е аут. Смятам, че в това отношение между тях има много подобни неща“ каза Клъф-младши. 

„Освен това начинът, по който Моуриньо се справя с медиите и пресата също е подобен. Той винаги казва какви мисли без изобщо да се колебае и по това също си приличат“ добави босът на Бъртън, който все още не се е срещал с Жозе. 

„Говорил съм с него за кратко, тъй като той написа увода на книгата „Вярвам в чудеса. Начинът на Форест“. Сега очаквам с нетърпение да го видя и на живо“ изтъкна още Найджъл, който през 2006-а изведе своя тим до историческо 0:0 у дома срещу Червените дяволи в мач от ФА Къп.

„Помня, че президентът ни (Бен Робинсън) се разплака. Наистина. Емоциите бяха страшно много, тъй като това преиграване ни осигури средства,  от които безкрайно много се нуждаехме“.