Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се готви да отмъкне Алексис Санчес от Арсенал и така да прецака градския съперник Сити, който е считан за фаворит за чилиеца. 

Според вестник „Сън“ босът ще накара Манчестър Юнайтед да извади 25 милиона паунда, които играчът ще получи като бонус за това, че Санчес ще приеме да премине на „Олд Трафорд“ като свободен агент следващото лято. 

Както е известно в края на август оферта на Сити от 60 милиона лири бе отхвърлена от Арсенал за футболиста, който обаче отказва да поднови договора си с Артилеристите, въпреки надеждите на Арсен Венгер това да стане. 

Това увеличава възможността той да напусне „Емиратс“, което може да стане още през януари за сравнително ниска трансферна сума или след края на сезона, когато ще си тръгне без пари. 

От Арсенал биха предпочели да не подсилват директен съперник от Висшата лига, но според твърденията желанието на Санчес е да работи отново с Пеп Гуардиола. Опцията Жозе Моуриньо обаче, също не трябва да бъде подценявана.