Манчестър Юнайтед успя да спечели визитата си на Саутхямптън с 1:0 на "Сейнт Мери" в среща от 6-ия кръг на Висшата лига.

По този начин положителната доминация на "червените дяволи" като гости на този противник продължи с пълна сила.

Съвсем логично мениджърът на гостите Жозе Моуриньо заложи на Лукаку в титулярния състав и той успя да оправдае очакванията му, след като вкара победното попадение в 20-ата минута.

След този мач манчестърци са 2-и в класирането с актив от 16 точки, като толкова точки има и лидерът Манчестър Сити.


Срещата като цяло започна равностойно, но след няколко минути игра Редмънд от състава на домакините имаше шанс да се разпише, но ударът му от няколко метра мина встрани далечната греда.

Още при първото си добро положение обаче домакините откриха. Лукаку засече прекрасно центриране в наказателното поле с глава, но стражът на домакините парира топката. Тя обаче попадна отново в белгиеца, който от близка дистанция реализира.

Само шест минути след това Рашфорд бе на косъм да удвои аванса на гостите, но ударът му от пряк свободен удар премина на броени сантиметри покрай гредата.

В 30-ата минута и Матич имаше шанс да се разпише, но ударът му от добра позиция след пас на Мата не се получи както трябва и в крайна сметка положението бе пропиляно.

До самия край на полувремето така и не паднаха повече голове, а няколко минути след подновяването на играта Ромеу направи невероятен пропуск за домакините.

Той бе намерен непокрит в наказателното поле и от близка дистанция някак си не намери вратата, 

В 60-ата минута домакините имаха още едно интересно положение, но Лонг не успя да намери вратата след удар с глава от няколко метра.

Последваха минути застой в които на терена не се случи нищо кой знае колко фрапантно.

В 79-ата минута Ерера имаш страхотен шанс да удвои, след като бе намерен от Лукаку на няколко метра от вратата, но ударът му бе твърде силен и премина над вратата.

До самия край нямаше повече голове. 

Саутхямптън - Манчестър Юнайтед 0:1
0:1 Лукаку 20

Саутхямптън: Форстър, Бертранд, Хоедт, Йошида, Седрик, Ромеу, Лемина, Редмънд, Дейвис (74 - Габиадини), Тадич, Лонг (84 - Остин)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бейи, Джоунс, Йънг, Валенсия, Фелаини, Матич, Рашфорд, Мхитарян (75 - Мхитарян), Мата (62 - Ерера), Лукаку

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JW6k48cnUtM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>