Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку не приема критиките, че срещу големите отбори вкарва значително по-малко голове. 

В събота той пак не успя да порази вратата на Ливърпул, като от идването си в Англия има само 15 гола в 57 мача срещу водещите отбори като Арсенал, Челси, Тотнъм, Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. 

„Зная, че очакванията към мен са наистина много високи, но това е нещо, на което се наслаждавам. Когато играех за Евертън влизах в двубоите с различни настройка и понякога бе много трудно, когато влизаш в даден двубой, знаейки, че приоритет е да не загубиш. Тогава просто трудно се създават положения“ обясни белгиецът. 

„Сега обаче съм част от отбор, който иска да печели винаги и вярвам, че ситуацията ще се промени. Още срещу Реал Мадрид за Суперкупата, когато реализирах, се освободих от напрежението. И други нападатели пропускат положения, но винаги се говори, че Ром е направил това или онова. Това се случва във футбола, така че съм спокоен. Поставям си високи стандарти, които следвам“ добави Лукаку.