Хъдърсфийлд - Манчестър Юнайтед, двубой от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион "Джон Смитс Стейдиъм", 17:00 часа наше време.

 

Вероятните състави на двата отбора:

Хъдърсфийлд: Льосъл, Смит, Шиндлер, Занка, Малоун, Мууй, Хог, Качунга, Инс, Ла Пара, Депоатр

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Йънг, Ерера, Матич, Мата, Мхитарян, Рашфорд, Лукаку

 

Прогноза на Gol.bg:

Вторият в класирането на Англия - Манчестър Юнайтед - гостува на новака Хъдърсфийлд. "Червените дяволи" са с 20 точки и изостават с 2 от градския съперник Сити.  В последния кръг Юнайтед измъкна стратегически хикс 0:0 от Ливърпул, а през седмицата победи минимално Бенфика в двубой от Шампионската лига. 

Откъм състави са видни проблеми и от двете страни. При домакините Филип Билинг ще отсъства около 3 месеца с проблем в глезена, получен в последния кръг. Заедно с него аут са Кейси Палмър, Михаел Хефефе, Колин Куонър и Жон Станкович, като Стив Моуни е под въпрос.

В тима на Жозе Моуриньо също има проблеми. Маркъс Рашфорд получи контузия в коляното през седмицата след гола си срещу Бенфика и ще отсъства. Фил Джоунс и Маркос Рохо са под въпрос. Контузени остават Златан Ибрахимович, Пол Погба, Маруан Фелаини, Майкъл Карик и Ерик Баи.

За домакините, които са 12-ти в подреждането с 9 точки, това е шанс да постигнат нов добър резултат у дома. Отборът на Дейвид Вагнер е в лоша серия обаче от 7 мача без успех във всички турнира, записвайки 3 равни и 4 загуби. 

Хъдърсфийлд допусна и две поредни загуби в шампионата - срещу Тотнъм с 4:0 и срещу Суонзи с 2:0, което разклати позициите на новака в класирането, въпреки силното начало. За Юнайтед победата е задължителна в преследването на лидера, но тя ще дойде доста трудно. Играчите на гостите навярно имат умора след мача през седмицата, но въпреки това очакваме да вземат 3-те точки. 

 

Прогноза: Хъдърсфийлд - Манчестър Юнайтед 0:2