Жозе Моуриньо логично остана крайно разочарован след загубата от Хъдърсфилд с 1:2, която бе първа за Манчестър Юнайтед и след тимът изостана на 5 точки от градския съперник Сити. 

„Заслужавахме да загубим. Отборът, който искаше повече победата, бореше се повече и бе по-агресивен, спечели. И когато по-добрият побеждава, няма какво да кажеш. Лошо е обаче, когато губиш заради поведението си на терена” заяви той. 

„Не зная защо се получи така и не искам да критикувам футболистите си пред вас, а ще анализирам станалото с тях. Искам обаче да бъда честен и това означава да кажа, че по-добрият отбор победи. Да, Хъдърсфийлд ме изненада. Те започнаха с емоция, агресия и енергия и ние просто не заслужавахме повече” добави той. 

„Лошо е когато имаш подобен мач, но аз искам да остана позитивен и се надявам, че футболистите ще извлекат поука от случилото се. Просто отношението ни не бе такова, каквото трябва” каза още Моуриньо, който не остана доволен и от коментара на Андер Ерера, който заяви, че противникът е играл с повече страст. 

„Чух коментара на Андер Ерера, че ни е липсвало желание и когато един играч казва подобно нещо и го чувства, тогава той трябва да излезе на пресконференцията и да обясни защо е така, тъй като аз не мога. Вярно е, че не помня дори в контрола отношението ни да е било такова”.