Манчестър Юнайтед победи с 1:0 у дома Тотнъм и продължава битката с градския си съперник Сити за титлата в Англия. Резервата Антъни Марсиал вкара единственият гол в 82-та минута на мача, който ще се запомни с непрестанния валеж и малкото положения през първото полувреме. 

В крайна сметка успехът беше много важен за хората на Жозе Моуриньо. С него “червените дяволи” взеха превес пред Тотнъм в класирането и са на второ място с 23 точки. С три повече от “шпорите” и на две пред Манчестър Сити. “Гражданите” обаче гостуват по-късно на Уест Бромич. 

Жозе Моуриньо изненада със схемата си на игра, като заложи на 3-5-2, а в центъра на защитата се завърна Ерик Байли. Гостите от Лондон пък бяха без голямата си звезда Хари Кейн, който е контузен. В негово отсъствие “шпорите” играха през по-голямата част от мача без типичен централен нападател, но това като цяло не се отрази на играта им. 

Първото полувреме бе скучновато, без особени положения и пред двете врати. Все пак в края Де Хеа спаси удар на Дайър след разбъркване от ъглов удар. Испанецът обаче не се затрудни като цяло с изстрела. 

Второто полувреме започна с натиск на Юнайтед, като още в 55-та минута Мхитарян пробва нервите на Лорис с далечен удар. Последваха много силни минути за “червените дяволи”, а пред вратата на лондончани стана горещо. Рашфорд можеше да отбележи на празна врата отблизо, но в последния момент бе изпреварен от Бен Дейвис. Малко след това положение се откри и пред Ромелу Лукаку, който пропусна. В 65-та минута пък мощен удар удар на Антонио Валенсия профуча на сантиметри от гредата. 

В 77-та минута страхотен шанс за гол имаше Тотнъм. Кристиян Ериксен намери с прекрасен пас зад защитата на домакините Деле Али, който обаче не успя да засече добре топката и тя мина встрани от гредата. 

Отговорът на Юнайтед беше категоричен. В 79-та минута Лукаку нацели гредата, след като надскочи сънародника си Алдервайрелд след центриране отдясно и насочи топката към обратния ъгъл. Белгиецът обаче нямаше късмет. 

Замръзналите трибуни на “Олд Трафорд” избухнаха в 82-та минута. Де Хея вкара топката в игра след шут от аут, Лукаку изведе с глава влезлия преди минути Антъни Марсиал, който пък сам срещу Юго Лорис вкара за 1:0. Това бе 4-ти гол на французина, след като е влязъл като резерва и общо 7-ми за футболист на “червените дяволи” от пейката. В 90-та минута друга резерва Джеси Лингард можеше да реши всичко, след като остана сам срещу Лорис, но притиснат от Ериксен стреля много неточно. 

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:0

1:0 Антъни Марсиал 82'

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Байи, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Йънг (90 - Ерера), Ерера, Матич, Мхитарян (65 - Лингард), Лукаку, Рашфорд (70 - Марсиал)

Тотнъм: Лорис, Орие, Дейвис, Алдервейрелд, Вертонген, Дайър, Уинкс, Ериксен, Али, Сисоко (62 - Дембеле), Сон (62 - Йоренте)