След пенсионирането на легендарния мениджър сър Алекс Фъргюсън, Манчестър Юнайтед коренно е променил трансферната си политика. Това заяви бившият преводач от испански език на "червените дяволи" Дебора Гомес.

Тя даде повече подробности за трансфера на Анхел Ди Мария на "Олд Трафорд", като заяви, че той и още много други футболисти, са били купени с цел продажба на тениски, от която клубът да генерира огромни приходи.

"Чух ръководството на Юнайтед да си говори: "Ще продадем много фланелки на Ди Мария, така че да подпишем с него". Ето защо Анхел беше недоволен и не можа да се адаптира към отбора. Не можеше да комуникира с никого и знаеше, че е взет само, за да се изкара печалба от него", заяви Гомес пред Esporte Informativo.

"След сър Алекс Фъргюсън, клубът загуби интерес към футбола. Пари, пари, пари, само за това се мисли. Преди всеки трансфер се говори каква печалба ще донесе даденият състезател", добави преводачът.

Припомняме, че Юнайтед купи Ди Мария от Реал Мадрид през 2014 г. за 59.7 милиона паунда, но той така и не разгърна качествата си на "Театъра на мечтите" и на следващото лято премина в ПСЖ срещу 44 млн. паунда.