Пол Погба се завърна и вдъхнови Манчестър Юнайтед за победа срещу Нюкасъл с 4:1. Французинът се отчете с гол и асистенция за успеха, който дойде доста трудно, тъй като гостите поведоха, но хората на Жозе Моуриньо напомниха за силната си игра от началото на сезона и вкара повече от веднъж в шампионата за първи път от края на септември. 
 
Червените дяволи обаче успяха да направят обрат след силна игра след почивката и така подобриха актива си до 26 точки, оставайки на 8 от градския съперник Сити. Свраките остават в средата на подреждането с 14 точки. 
 
Победата бе 6-а поред у дома за Юнайтед, докато Нюкасъл записа трето поредно поражение, след като преди това отстъпи пред Бърнли и Борнемут. 

Голямата новина в състава на домакините бе завръщането на Пол Погба сред титулярите за първи път от 12-и септември. Златан Ибрахимович пък бе на пейката. Стартираха още Линдельоф и Мата на местата на Баи и Ерера. 

Началото бе спокойно преди в 8-ата минута Валенсия да се измъкне отдясно и да подаде към Лукаку, който стреля, но над вратата. Свраките обаче действаха с увереност и в 14-ата минута смълчаха фенонете на домакините. 
 
ДиАндре Йедлин се измъкна отдясно, след като домакините загубиха топката в средата на терена, върна към наказателното поле, където Линдельоф се подхлъзна, а Дуайт Гейл засече отлично и преодоля Де Хеа с удар към далечния ъгъл. Това бе първият гол, който Юнайтед получи на „Олд Трафорд“ този сезон. 
 
Това попадение вдъхнови още повече Нюкасъл, който създаде нова ситуация, но ударът на Мърфи  мина много близо до целта. Юнайтед отговори с неточни удари на Рашфорд и Лукаку, но като цяло възможностите не бяха особено чисти. 
 
Все пак натискът на домакините се усещаше, въпреки липсата на добри ситуации и в 37-ата минута равенството стана факт. Погба се освободи отдясно и центрира отлично към далечната греда, където Марсиал засече с глава и реализира хубав гол. 
 
В добавеното време на първата част обратът стана пълен. Йънг центрира отлично след корнер и Крис Смолинг засече с глава, за да вкара. Свраките можеха и да изравнят малко след това, когато Хейдън се измъкна сам срещу Де Хеа, но стреля в тялото му, а при добавката Гейл прати топката покрай вратата. 
 
И няколко минути след подновяването на играта стана ясно, че Нюкасъл ще си тръгне от Манчестър с празни ръце. Мата намери свободния  Лукаку вдясно, а той центрира към Рашфорд, който пък свали с глава и Погба отблизо вкара за 3:1. 
 
Нюкасъл все пак опита да реагира и Мърфи накара Де Хеа да спасява опасния му удар. В 71-ата минута обаче, Лукаку направи двойно с Мата, преодоля Лежун и с мощен удар реализира, за да прекъсне головата си суша след 7 срещи. 
 
В 77-ата минута пък феновете станаха на крака, за да аплодират Златан Ибрахимович, който се завърна в игра за първи път от април, когато получи сериозна контузия в коляното. 
 
В края и Златан можеше да ознаменува завръщането си с феноменален гол, когато бе намерен от Матич и стреля от въздуха с ножичен удар, но Елиът изби. Така или иначе обаче, победата за домакините бе повече от комфортна. 
 
Манчестър Юнайтед – Нюкасъл 4:1
 
0:1 Гейл 14
1:1 Марсиал 37
2:1 Смолинг 45+1
3:1 Погба 54
4:1 Лукаку 70
 
Манчестър Юн: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Матич, Погба (70 Фелайни), Мата (83 Ерера), Марсиал (77 Ибрахимович), Рашфорд, Лукаку
Нюкасъл: Елиът, Йедлин, Лежун, Кларк, Манкийо, Ричи (66 Аарънс), Хейдън, Шелви, Мърфи, Гейл (77 Диаме), Хоселу (71 Митрович)