Манчестър Юнайтед пропусна прекрасна възможност да се класира за осминафиналите на Шампионската лига и то като победител в Група А. Вместо това “червените дяволи” загубиха с 0:1 гостуването си на Базел и ще трябва да почакат до следващия кръг. 

Михаел Ланг попари “червените дяволи” в 89-та минута. Хората на Жозе Моуриньо трябва да съжаляват, че не взеха нещо от мача, защото направиха много пропуски, особено през първото полувреме. Тогава удариха и две греди. 

В крайна сметка Юнайтед е на първо място в групата с 12 точки, но преследвачите Базел и ЦСКА Москва имат по 9. Така в последния кръг може да стане интересна въртележка, която може и да изхвърли Юнайтед от турнира. В следващия кръг на 5 декември Юнайтед приема ЦСКА Москва, докато Базел гостува на Бенфика. 

Манчестър Юнайтед изигра много добро първо полувреме, в което като по чудо не вкара поне 1-2 гола. Пол Погба ръководеше умело атаките на тима си, а Ромелу Лукаку и Маруан Фелайни пропускаха на поразия. 

Още в началото Лукаку беше изведе сам срещу Вацлик, но стражът на домакините скъси ъгъла и изби. Малко след това Фелайни засече с глава центриране и топката влизаше във вратата, но защитник на Базел изби от голлинията. 

Силните минути на “червените дяволи” продължаваха, като в заключителните минути на първата част удариха и две греди. Първата бе за Антъни Марсиал, който центрира, но никой не засече топката и тя тупна, за да се отбие в гредата. Малко след това Маркос Рохо, който започна като титуляр след дълго лечение на контузия, отправи мощен удар от над 30 метра, топката се отклони в главата на Сухи и кацна на напречната греда. 

След почивката домакините погледнаха по-смело към противниковата врата и в 51-та минута Сере Дие стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от гредата. Малко след това и Ренато Щефен имаше шанс да отбележи. 

Най-чистото положение за Базел бе в 67-та минута, когато Михаел Ланг се възползва от грешка на Дейли Блинд в наказателното поле и от малък ъгъл с глава разтресе гредата зад Серхио Ромеро. Само 5-минути по-късно и големият талант на швейцарците Димитри Оберлин бе близо до гол, но изстрелът му бе блокиран. Юнайтед отговори с хубав удар на резервата Маркъс Рашфорд, който мина на сантиметри от гредата. 

Големият удар на Базел бе в 89-та минута. Петрета проби и центрира по земята от дясното крило, а топката стигна до Ланг, който дебнеше на задна греда. От близко разстояние той нямаше как да сбърка и вкара за 1:0.

Базел - Манчестър Юнайтед 1:0

1:0 Михаел Ланг 89' 

Базел: Вачлик, Аканжи, Сухи, Баланта, Ланг, Дие (80 - Франсон), Цуфи, Петрета, Щефен, Оберлин, Елиунуси

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Рохо, Блинд, Смолинг, Дармиан, Ерера, Фелайни, Погба (66 - Матич), Марсиал (74 - Ибрахимович), Лингард (63 - Рашфорд), Лукаку

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wgub00tfsm8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>