Манчестър Юнайтед спечели ценни 3 точки, след като срази Уотфорд с 4:2 насред неговия „Викаридж Роуд“ в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Това бе 13-и успех в последните 14 мача между съперниците за Червените дяволи, които се приближиха на 5 точки от градския съперник Сити и имат 32. 
 
Ашли Йънг вкара два гола до почивката, за да помогне за аванса от 3:0, който хората на Моуриньо взеха. Всичко изглеждаше наред за тях преди в края домакините да върнат две попадения и да стане интересно. 
 
Джеси Лингард обаче гарантира триумфа на Юнайтед срещу храбрия състав на Марко Силва. Уотфорд отново показа добър футбол и остава на 8-а позиция с 21 точки. 

Моуриньо започна с трима в защита, като за първи път през сезона титуляр бе Маркос Рохо. Лукаку запази мястото си  в атака, а Джеси Лингард заедно с Марсиал трябваше да го подкрепят. 

Домакините започнаха уверено и създадоха на няколко пъти напрежение пред Де Хеа, който веднъж изби центриране в корнер, а след това това удар  на Ричарлисон с глава след корнер, бе блокиран. 
 
Инициативата бе за Уотфорд, но без да има чисти положения за хората на Марко Силва. И както често се случва именно тогава гостите нанесоха своя удар и само за няколко минути дръпнаха с два гола. 
 
Доста неочакван бе и героят за Червените дяволи. В 19-ата минута една топка се оказа подходяща за Ашли Йънг, който в този мач действаше като ляв уинг-бек и опитният футболист наказа бившия си тим с великолепен удар. 
 
Домакините не се бяха окопитили напълно, когато Йънг удари отново. Този път той реализира след отлично изпълнен свободен удар, въпреки че и Гомес допусна грешка, тъй като топката бе пратена в неговия ъгъл, а той направи крачка встрани. Така или иначе Юнайтед получи контрола върху мача. 
 
В 32-ата минута катастрофата за домакините стана пълна. Стършелите не успяха да изчистят добре една топка, Лукаку отклони от движение на пътя на Марсиал, който напредна и с прецизен изстрел матира Гомес за трети път. Страхотна успеваемост в атака за Юнайтед и всичко бе ясно. 
 
До почивката все пак имаше още интересни моменти. Първо Гомес направи блестящо двойно спасяване срещу Лукаку и Лингард, а в добавеното време Ричарлисон стреля с глава в напречната греда и така Уотфорд нямаше късмет да върне един гол. 
 
След паузата домакините опитаха да стигнат до бързо попадение, което евентуално да притесни опонента им, но Червените дяволи бяха добре организирани и не допуснаха напрежение пред Де Хеа, въпреки центриранията и опитите на Уотфорд за атака. 
 
По-добрите положения бяха за гостите, като Пол Погба стреля с глава над вратата, а Ромелу Лукаку се отчете с поредните си сериозни пропуски, като в първата ситуация се забави и удара му бе блокиран, а след това прати топката покрай вратата. И веднага след това домакините спечелиха дузпа. Перейра падна може би лесно след намеса на Рохо и Дийни бе безупречен от бялата точка, за да върне донякъде интригата. 
 
В 84-ата минута вече стана безкрайно интересно. Карийо подаде отлично от фланга и Дукуре засече от въздуха, за да върне още един гол и да притесни сериозно могъщия си противник. 
 
Две минути по-късно обаче, Джеси Лингард гарантира триумфа. Младокът тръгна от своята половина при една контра, набра скорост, а четирима играчи на домакините не успяха да го спрат. Стигнал до наказателното поле Лингард стреля остро и отбеляза. 
 
Уотфорд – Манчестър Юнайтед 2:4
 
0:1 Йънг 19
0:2 Йънг 25
0:3 Марсиал 32
1:3 Дийни 77 дузпа
2:3 Карийо 84
2:4 Лингард 86
Уотфорд: Гомес, Маряпа, Прьодл (60 Карийо), Кабаселе, Фемениа, Дукуре, Клевърли, Зеегелаар, Хюз (60 Перейра), Ричарлисон, Грей (73 Дийни)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Смолинг, Рохо, Валенсия, Погба, Матич (56 Ерера), Йънг, Лингард (88 Ибрахимович), Марсиал (66 Рашфорд), Лукаку