Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа беше сравнен с Нео от фантастичната филмова поредица "Матрицата", след като се превърна в големия герой за своите при победата с 3:1 над Арсенал в събота.

Испанецът направи феноменалните 14 спасявания и отказа "артилеристите", за да остави "червените дяволи" в борбата за титлата.

"Трябва да призна, че сбърках с Де Хеа, когато той дойде във Висшата лига. Помня го като 20-годишно момче, на което екипът му беше голям. И бях сигурен, че не е готов физически за първенството", сподели Джейми Реднап пред "Дейли мейл".

"Но от този ден нататък той накара всички критици да изядат думите си. Не мисля, че съм виждал по-добър вратар от него във Висшата лига, когато говорим за спасяване на удари. Той е като герой от Матрицата, все едно спира полета на топката, преди да спаси удара към вратата си."

"Трудно ще намерите по-добро двойно спасяване този сезон от реакциите му при ударите на Александър Лаказет и Алексис Санчес. За мен Де Хеа е №2 в историята на Висшата лига след Петер Шмайхел. Срещу Шмайхел се случваше да си сигурен, че ще вкараш, но после той правеше сензационни спасявания", добави Реднап.