Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обвини наследника си на треньорския пост на стадион "Олд Трафорд" Жозе Моуриньо, че отборът играе скучно. Юнайтед на Моуриньо загуби с 1:2 дербито на кръга с Манчестър Сити през уикенда и титлата вече се превръща в мираж, тъй като изоставането от градския съперник стана 11 точки.

"Ако ме питате как се справих в Юнайтед, това беше най-добрата ми година изобщо, имайки предвид обстоятелствата, при които трябваше да работя. Ние практикувахме футбол, който си беше наред, но такъв, който не се цени в Англия", заяви ван Гаал пред Fox Sports.

"А сега като погледна играта на Юнайтед, трябва да заключа, че Моуриньо не е критикуван, макар да изповядва доста по-скучен футбол. В момента Юнайтед показва дефанзивен футбол. А аз винаги съм налагал офанзивна игра. И доказателството беше това, че противниците винаги "паркираха автобуса". Сега не го правят, защото Жозе Моуриньо играе дефанзивно. По-скоро бих гледал мачовете на Сити, отколкото на Юнайтед. Сити има по-качествен състав", добави холандецът.