Жозе Моуриньо се ядоса и напусна преждевременно пресконференцията преди сблъсъка с Борнемут, недоволен от въпросите свързани с инцидента след дербито със Сити. 

Репортерите засипаха португалеца с въпроси за случилото се в тунела, на които първоначално той избягваше да отговаря, но след това го направи. 

„За мен всичко е въпрос на възпитание, поведение и образование” коментира наставникът, който бе провокиран от начина, по който гостите празнуваха победата си, влизайки в конфронтация с тях и давайки начало на скандала. 

„Срещу Арсенал ние направихме нещо различно и се държахме като победители” добави Моуриньо, който с всеки въпрос се ядосваше все повече и повече. Запитан дали очаква някой от Юнайтед да бъде наказан заради случилото се, той избухна: „Защо? Мисля, че работите за друг клуб, а не за пресата”

След това бе попитан как ще коментира информациите, че Ромелу Лукаку е хвърлил бутилка с вода към съперниците по време на инцидента, на което отговори: „Знаете, че когато има обвинение, то трябва да бъде доказано и чак след това да има наказание. Зная, че играчите ми се държаха по правилния начин”. 

В един момент Моуриньо обвини журналистите в неуважение към Борнемут и напусна пресконференцията. „Не харесвате Борнемут, нали? Не ги уважавате. Явно не смятате, че те са отбор, който е способен да се справи добре на „Олд Трафорд”. Не показвате уважение към Еди Хау и играчите” избухна той и си тръгна.