Новият звезден Милан ще дебютира тази вечер в Шампионската лига за новия сезон. Росонерите приемат Оксер. Треньорът Масимилиано Алегри ще опита за първи път в кариерата си какво е да водиш отбор в турнира на шампионите. Като футболист през 1993 г. той записа 3 мача и 1 гол за Купата на УЕФА с Каляри, но това е единственият му опит в Европа.

В групата са още Реал Мадрид и Аякс, но това не притеснява Алегри. Неговата цел е една - първото място в класирането.

"Ще бъде специална вечер. Много емоционална. Няма да крия, че се вълнувам. Но всички сме разгневени и концентрирани, след загубата от Чезена. Срещу Оксер искам да видя точната реакция от моя тим", заяви Алегри.

"Ние и Реал сме фаворити в тази група. Имаме 50% възможност да завършим първи в класирането. Милан никога не се е задоволявал с второто място. Така че искаме да завършим първи. Това е целта ни".

Съперникът Оксер съвсем няма такъв опит като Милан. Французите участват едва за трети път в турнира на шампионите.

"Оксер е отбор, който най-вече като гост допуска малко голове. Затова се нуждаем от един много силен мач. Нямах възможност да гледам французите на живо, но анализирахме техните мачове от видеозаписи. Имат бързи играчи, както в атака, така и в защита. Трябва да избегнем грешки в защита", добави Алегри.

"Настроението ни е добро. Научихме си урока от загубата с Чезена и искаме това да не се повтаря повече. Искам моят отбор да се научи да печели и без да играе добре. Това е важно".