В навечерието на срещата на Милан с Манчестър Сити за привличането на Карлос Тевес, росонерите обмислят и други варианти за взимането на нападател. В последните часове от Челси са дали съгласие за преговори с росонерите за нападателя Фернандо Торес. Лондончани са готови да дадат испанеца под наем, пише "Гадзета дело спорт".

Ако Торес наистина е на пазара, Милан сериозно ще обмисли възможността да го привлече. Все пак Адриано Галиани обяви, че ще направи всичко възможно да доведе Карлос Тевес. Той дори има договорка с аржентинеца, който иска единствено в Милан. Ювентус и ПСЖ също имат апетити към Тевес, но засега без успех.

Милан иска да вземе под наем Тевес до края на сезона с опция да го купи след това. Росонерите предлагат 2,5 млн. заплата на аржентинеца до лятото, а след това договор за 3 години и заплата от 5 млн. чисто на сезон.

Проблемът до известна степен, е че Манчестър Сити иска да продаде Тевес на момента, а не да чака парите до лятото. Росонерите са готови да откупят нападателя за 24 млн. евро в края на сезона. Ако преговорите със Сити се провалят, втората опция е Фернандо Торес.

Испанецът бе купен от Челси за 50 млн. паунда миналия януари. Той обаче въобще не успя да се впише в тима на лондончани. Новият мениджър Вилаш-Боаш почти не дава шанс на Хлапето. Но също така през януари Челси ще остане без Дидие Дрогба и Соломон Калу, които ще играят за Купата на африканските нации.