Силвио Берлускони много обича да се бърка в работата на треньорите в Милан. Така е било винаги, така е и сега. Президентът на росонерите често напомня, че също е бил треньор на футболен тим в кариерата си, макар и на много ниско ниво. Днес Ил Кавалиере отново напомни на себе си и заяви, че наставника на Милан Масимилиано Алегри не разбира нищо.

"Алегри? Какво по дяволите разбира той?" заяви Берлускони. Президентът на росонерите отдавна не е давал наставления на треньора, но наближава мача с Барселона в Шампионската лига и започна да мисли за него.

"Как трябва да играем срещу Барселона? Има само един начин да се изправиш срещу тях. Трябва да ги удариш веднага. Трябва да започнем с трима в атака и да ги натиснем още от началото. Да не ги оставяме да играят. В противен случай никой няма шанс срещу Барселона", допълни Берлускони.

Росонерите приемат Барса в първи осминафинал от Шампионската лига. Двата тима напоследък се срещат много често. Миналият сезон тези два отбора се срещнаха 4 пъти в Шампионската лига. Първо бяха един срещу друг в груповата фаза където мачовете завършиха 2:2 и 3:2 за Барса, а после на четвъртфиналите 0:0 и 3:1 за каталунците. Милан не е побеждавал този съперник от октомври 2004.