ПСВ Айндховен и Милан направиха 1:1 в първия мач помежду си от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Двата отбора изиграха страхотен двубой, с множество голови положения и пред двете врати. Резултата откриха гостите от Милано, след като Игнацио Абате и Стефан Ел Шаарави се възползваха от гаф в домакинската отбрана.

20-годишният нападател на "росонерите" се разписа. До края на първото полувреме възпитаниците на Филип Коку не успяха да изравнят, макар че имаха много възможности да го сторят. След почивката третият в Серия А за изминалата кампания стоеше по-добре, но вторият гол в срещата падна в мрежата на Кристиан Абиати.

Вратарят на седемкратните европейски шампиони не съумя да улови топката след силен далечен удар на Джефри Брума и тя попадна на главата на Тим Матавж, който вкара и по този начин запази интригата в сблъсъка. Реваншът на "Сан Сиро" е другата сряда.



Още в 1-вата минута домакините осъществиха страхотна атака, но пропуснаха да поведат в резултата. Тим Матавж намери Адам Махер на удобна стрелкова позиция в наказателното поле на "росонерите", обаче 20-годишният халф не намери очертанията на вратата. Малко след това Стефан Ел Шаарави бе изпреварен от Йероен Зут, преди да нанесе удар, ала на другия край на терена беше по-интересно.

В 8-мата минута опитният Жи-Сунг Парк пусна кълбото към Жоржиньо Вайналдум, който се намираше на дъгата пред наказателното поле на миланския тим. Десетката на "филипсите" шутира много силно и точно, но Кристиан Абиати, макар и с мъка, спаси. Четири минути по-късно Джетро Вилемс отправи мощен изстрел от далечно разстояние, Кристиан Сапата обаче изчисти в корнер.

Момчетата на Масимилиано Алегри не изглеждаха особено концентрирани в дефанзивен план, ала домакинската защита беше още по-невнимателна. Първо Марио Балотели центрира към Съли Мунтари, като ганаецът беше непокрит в противниковия пеналт, но не го разбра и побърза да изпълни задна ножица.

В 15-тата минута гостите оползотвориха поредната груба грешка на съперниковата отбрана. Игнацио Абате се измъкна от опеката на върналия се в защита Мемфис Дипей, напредна по десния фланг и центрира към Ел Шаарави, който както Мунтари преди това бе оставен непокрит и с глава не остави шансове на Зут – 1:0 за италианския състав.

Не мина много време и Балотели можеше да покачи преднината на отбора си. Националът на Италия нанесе страхотен далечен удар, Зут успя да докосне топката и тя срещна напречната греда. В 18-тата минута Дипей шутира от фаул в стената, а по-нататък 19-годишният нападател на холандския тим стреля в аут. Интересните положения валях едно след друго и в 24-тата минута Абиати отново трябваше да се намесва след далечен шут, този път на Махер.

Словенецът Матавж също беше неточен, преди да се стигне до един от най-красивите моменти през първото полувреме. Кълбото бе центрирано към Махер, който отправи перфектен изстрел от воле, но Абиати пак изпъкна с великолепно спасяване. Махер не се отказваше да тормози защитата на "росонерите" и в 37-мата минута бе на крачка от това да накаже грешка на Абате и липсата на скорост в действията на Сапата и Филип Мексес. Бившият халф на АЗ Алкмаар уцели напречната греда, а после Дипей притича, да стреля с глава, ала в последния миг Абате се беше върнал и изчисти от голлинията.

Четири минути преди почивката Матавж нахлу по лявото крило и центрира към Вайналдум, който обаче не съумя да намери целта. Въпреки множеството ситуации пред Абиати холандските вицешампиони като по чудо не можаха да изравнят. Веднага след паузата третият в Серия А за изминалия сезон пропусна да нанесе своя втори удар в мача. Абате подаде към Балотели, който с едно докосване изведе Ел Шаарави, но Зут се оказа по-бърз от 20-годишния нападател.

На другия край на игрището Дипей стреля от далечна дистанция, обаче Абиати улови кълбото. Последва хубава атака на Милан, при която Балотели напредна отляво и центрира към Ел Шаарави, но Вилемс изби в корнер. В 59-тата минута Балотели опита изстрел от фаул, ала разстоянието до вратата на ПСВ беше твърде голямо и Зут се справи без проблеми.

Минута след това Джефри Брума нанесе топовен далечен шут, Абиати изби, но на пътя на топката беше Матавж, който порази мрежата зад италианеца. По-нататък удар на Ел Шаарави блокиран, Балотели също пробва изстрел, обаче не сполучи. В 71-вата минута след центриране от фаул играч на гостите бе на косъм от това да си отбележи автогол. При контраатака на тима, воден от Алегри, Карим Рекик блокира шут на Балотели.

На Брума му вървяха далечните изстрели и в 74-тата минута той нанесе пореден опасен удар от далечно разстояние. Включилият се от резервната скамейка Флориан Йозефзоон вероятно щеше да се разпише, ако Мунтари не бе пресякъл полета на кълбото, секунди по-късно Рекик също пропиля чудесен шанс да направи обрата пълен.

В 79-тата минута Кевин-Принс Боатенг шутира много неточно от далечна дистанция, а малко след това беше заменен от М'Байе Нианг. Именно младият французин беше в основата на атака, която доведе до изстрел на друга резерва – Андреа Поли. Зут обаче не допусна да бъде преодолян. Ел Шаарави и Нианг също направиха пропуски и така резултатът и интригата в сблъсъка се запазиха.          


ПСВ Айндховен – Милан 1:1

0:1 Ел Шаарави 15
1:1 Матавж 60

ПСВ Айндховен: Зут, Брума, Рекик, Бренет, Вилемс, Шаарс (Хилиемарк – 89), Вайналдум, Махер, Жи-Сунг Парк (Йозефзоон – 69), Дипей, Матавж (Локадия – 76)

Милан:
Абиати, Мексес, Сапата, Абате, Емануелсон, Де Йонг (Поли – 78), Мунтари, Монтоливо, Боатенг (Нианг – 84), Ел Шаарави, Балотели