Треньорът на Италия Чезаре Прандели обяви, че няма да има санкции срещу Марио Балотели заради лошото му поведение и наказанието от три мача, след като обиди съдията на мача с Наполи. Селекционерът на адзурите призна, че Супер Марио ще бъде повикан за националния тим за световните квалификации този месец срещу Дания и Армения.

Преди време Прандели извади от състава Пабло Освалдо, след като той бе наказан за лошо поведение. Това обаче няма да се случи с Балотели. Поведението на Милан също помогна. От клуба се отказаха да обжалват и оставиха нападателя да изтърпи трите мача наказание, които получи.

"Милан даде пример с това държание. Балотели ще си изтърпи наказанието, затова ако не го извикам в националния ще е наказание, което увеличава вече полученото", обяви Прандели.

"Бях ядосан от това, което направи Марио. Както и всички, които му желаят доброто. Той обаче ще бъде повикан за националния отбор", допълни Прандели.

Въпреки това треньора на Италия едва ли ще пусне титуляр Балотели срещу Дания на 11 октомври в Копенхаген. Адзурите вече се класираха на Мондиал 2014 и могат да дадат участия на някои от резервните играчи. След това Прандели ще пусне титуляр Балотели в Неапол срещу Армения.

В Неапол харесват Балотели, след като преди време той бе засечен на разходка с един от местните босове на мафията.