Проблемите с контузените играчи в Милан нямат край. Марио Балотели и Кристиян Абиати пропуснаха мача с Удинезе тази вечер, но те няма да играят и срещу Барселона в Шампионската лига. И двамата са с мускулни травми.

Балотели се завърна от мача на Италия с разтежение в бедрото и ще почива известно време. Той няма да играе и срещу Парма следващия уикенд, а ще се завърне на терена най-вероятно срещу Лацио. Нападателят не игра в последните 3 мача на Милан в първенството заради наказание, а сега пропуска още срещи.

Вратарят Абиати пък получи контузия в прасеца на тренировка. Той също няма да срещне Барселона и това добавя допълнителни проблеми за треньора Алегри.

"От това, което нашите лекари ми казаха, ще е изключително трудно Балотели и Абиати да играят срещу Барселона. Травмата на Бало за Италия? Имам пълна вяра на професор Енрико Кастелаци и щом той е позволил Балотели да играе, то Марио е бил напълно здрав", заяви вицепрезидентът Адриано Галиани.

"Хората не спират да говорят колко много мускулни контузии имаме, но това не е вярно. Само Балотели и Абиати са с такива травми. Повечето от останалите контузии са фрактури или операции на коляното".

Галиани обяви, че треньора Алегри може да е сигурен за поста си, независимо от резултати серщу Барса.

"Мястото му е сигурно. Ще видим какво ще направим срещу Удинезе, но каквото и да стане все още сме в 8-и кръг".