Милан пое глътка въздух след като победи с 1:0 Удинезе у дома. Росонерите отново не бяха убедителни в играта, но взеха важни три точки, които пратиха отбора на Алегри в горната половина на класирането. Милан има 11 точки след осем кръга, но изостава на 13 от лидера Рома.

Удинезе пък отново не успя да вземе две поредни победи. Отборът на Гуидолин има точка по-малко от Милан.

Единственият гол в мача вкара Валтер Бирса. Халфът се разписа още в 20-ата минута с прекрасен удар от дистанция, който влетя в горния ъгъл. Милан пропусна още няколко положения за гол, а Удинезе така и не създаде нещо интересно в мача.

 

 



За капак на лошите резултати и 12-ото място в класирането, треньорът на Милан Масимилиано Алегри отново трябваше да се справя с много проблеми с контузии. Отсъстваха звездата Марио Балотели, който е с мускулна травма и пропуска срещата с Барселона. Аут е и вратаря Кристиян Абиати, който се контузи на тренировка. Наказани са Филип Мексес и Найджъл де Йонг.

Дебют за росонерите на вратата направи Габриел. В състава се завърна Валтер Бирса, който се излекува от травма. Кака беше на пейката, след като също се възстанови. Дебют направи и Силвестре, който замени в отбрана Мекес.

В атака за Удинезе беше Антонио ди Натале, който искаше да продължи серията си от 11 гола срещу Милан. Роберто Перейра действаше зад капитана на гостите.

Началото не беше много зрелищно. Постепенно обаче Милан започна да притиска съперника. Първата добра възможност беше в 20-ата минута. Хубава контра организирана от Бирса, бе спряна с огромна балтия от Пинци. Топката се озова обаче у Матри, който центрира добре отдясно, но нямаше кой да засече. Съдията Гуида можеше да покаже червен картон на Пинци, но не го стори.

Милан обаче стигна до гола 2 минути след това. Валтер Бирса подхвана и завърши контраатака на росонерите. Той стреля силно с левия крак от границата на наказателното поле и заби топката в горния ъгъл - 1:0.

Така Бирса вкара гол във втори пореден мач, в който играе в Серия А. Два гола халфа имаше в предишните си 29 мача в калчото.

Удинезе опита да отвърне с удар на Габриел Силва от дистанция, но топката мина съвсем близо покрай вратата.

След паузата Ди Натале пробва шут от далеч без подготовка, но вратаря Габриел сигурно улови топката. Пак капитана на Удинезе бе близо до гола в 63-ата минута. Ди Натале изпълни прекрасно пряк-свободен удар, вратаря Габриел успя да докосне топката и тя разтресе напречната греда преди да излезе в корнер.

Милан можеше да реши всичко с втори гол, но Андреа Поли реши да подава, вместо да стреля. Халфът финтира съперник и влезе в наказателното поле. Поли имаше пространство да стреля във вратата, но реши да подава и не намери свой съотборник.

Пет минути след това Поли направи същия пробив отдясно, но този път стреля силно в близкия ъгъл. Вратарят Келава успя да избие в корнер.

Алесандро Матри, който е на път да счупи всички рекорди за период без отбелязан гол опита да открие сметката си, но не уцели вратата, а след това бе сменен от Кака.

Малко преди края Ди Натале подаде добре към включилия се Муриел, но той не овладя добре и Абате го блокира, за да може Габриел да улови. На другата врата Кака стигна до аутлинията и върна към Нианг, който стреля много неточно.

В последните минути на мача Нианг отправи три-четири удара, но всичките бяха неточни и не създадоха проблеми на вратаря Келава.


МИЛАН - УДИНЕЗЕ 1:0
1:0 Бирса 20

МИЛАН: Габриел, Абате, Силвестре, Сапата, Констант, Поли, Монтоливо, Мунтари (86 Ночерино), Бирса (68 Нианг), Робиньо, Матри (77 Кака)

УДИНЕЗЕ: Келава, Орто, Налдо, Пинци (74 Зиелински), Данило, Алан, Габриел Силва, Баста (51 Муриел), Ладзари, Перейра (89 Ранеги), Ди Натале