Победната серия на Милан приключи след само два мача. След успехите срещу Селтик и Катаня дойде ред на поредно разочарование в Сериа А.

"Росонерите" едва се добраха до равенство 2:2 като гости на слабака Ливорно на стадион "Армандо Пичи".

Марио Балотели откри резултата в самото начало след асистенция на Кака, но домакините обърнаха резултата с голове на Силигарди в средата на първото полувреме и Паулиньо през второто.

Към края на мача Балотели спаси тима си от загуба със страхотен гол от фаул, а след това бе близо и до трети гол, но уцели напречната греда.

Така Милан остава на 8-мо място със само 18 точки, цели 22 зад лидера Ювентус. За Ливорно пък това бе първа точка след трите поредни загуби без отбелязан гол и едва втора точка в последните 10 мача.


Мачът започна перфектно за Милан, тъй като гостите откриха резултата още в 7-та минута. Кака проби отляво и центрира хубаво по земя пред вратата. Там Балотели за малко да направи голяма глупост, тъй като на метър от вратата опита да засече технично с петичка, но почти се спъна в топката. За негов късмет обаче тя рикошира в другия му крак и се търкули зад голлинията.

Домакините можеха да изравнят в 12-та минута, когато центриране пред вратата на Милан рикошира в защитник и дойде точно към Чечерини, но той с глава засече над вратата.

Грешка пред наказателното поле на Де Йонг доведе до нова възможност за Ливорно, но Паулиньо нанесе неточен диагонален удар.

След центриране от фаул пред вратата на Ливорно Кака засече от въздуха, но ударът му бе сравнително слаб и мина покрай вратата.

Статичните положения носеха опасности и пред двете врати. В средата на полувремето Емерсон стреля много опасно от фаул, но Габриел се хвърли и спаси авторитетно.

В 25-та минута Ливорно изравни резултата. Лука Силигарди отправи страхотен удар извън наказателното поле, който заби топката точно до страничната греда и не остави никакви шансове на Габриел.

Милан можеше да има основателни претенции за дузпа, когато при борба за висока топка в наказателното поле Балотели откровенно бе бутнат с ръка в гръб от защитник. Нападателят обаче не бе в голова ситуация и вероятно за това съдията не обърна внимание на инцидента.

Дънкан имаше чудесна възможност да стреля от наказателното поле, след като центриране от корнер бе изпълнено по заучен начин от Ливорно и защитата на Милан проспа ситуацията, но ганаецът от чиста позиция стреля в тялото на защитник пред вратата.

В 54-та минута Балотели имаше страхотно положение за гол. Той финтира елегантно защитник и излезе сам срещу вратаря, отправи топовен удар,но Барди направи страхотно спасяване. След получилия се корнер Мексес свали топката към Ел Шаарави, който стреля от упор,но уцели тялото на защитник пред вратата.

След като Милан пропусна своите положения бе наказан от Ливорно. В 58-та минута Паулиньо получи пас зад защитата, като Сапата действа неадекватно и нито се изтегли за засада, нито покри нападателя. Така Паулиньо навлезе в наказателното поле и с остър удар към близката греда матира Габриел.

Алегри реагира, като пусна в игра Нианг, но "Росонерите" така и не можаха да организират натиск. Кака обаче показа класата си с чудесен извеждащ пас именно към Нианг, но той от чиста позиция в наказателното поле стреля неточно.

Домакините от своя страна организираха много опасни контраатаки. При една такава Паулиньо напредна и поднесе към Силигарди пред наказателното поле, но той стреля доста слабо. След това отново Силигарди имаше възможност и финтира защитник в наказателното поле, но пак стреля слабо.

При една от малкото възможности за Милан центриране от фаул стигна до Де Йонг пред вратата, но той увисна леко под топката и така не успя да я насочи под гредата, а я прати малко над вратата.
 
"Росонерите" изпитваха сериозни проблеми в организиране на атаките си и с напредване на времето започваше да се вижда напрежението в действията им. В 83-та минута обаче Балотели показа таланта си и изравни резултата. Първо той спечели пряк свободен удар на около 25 метра от вратата. След това самият той изстреля истински снаряд и не остави никакви шансове на Барди, забивайки топката в горния десен ъгъл на вратата.

Две минути преди края на редовното време сантиметри попречиха на Балотели да вкара нов фамозен гол. Той пое топката на десетина метра пред наказателното поле и всички очакваха да тръгне напред. Вместо това той веднага нанесе топовен удар, който прехвърли вратаря, топката се удари в напречната греда, тупна пред голлинията и се върна в игра.

В допълнителното време Милан за втори път в мача имаше претенции за дузпа, след като защитник на домакините хвана за ръката Нианг в наказателното поле, но реферът реши, че няма нарушение.

Ливорно - Милан 2:2
 
0:1 Балотели 7
1:1 Силигарди 25
2:1 Паулиньо 58
2:2 Балотели 83

Ливорно: Барди, Кода, Емерсон, Чечерини, Скиатарела, Биаджанти, Лучи, Дънкан, Мбайе, Силигарди (76 Греко), Паулиньо

Милан: Габриел, Поли (77 Де Шилио), Сапата, Мексес, Емануелсон, Монтоливо, Де Йонг, Ночерино (60 Нианг), Бирса (39 Ел Шаарави), Кака, Балотели