Наставникът на Милан Масимилиано Алегри обяви, че ще напусне тима в края на сезона.

Около бъдещето на треньора и без това има постоянни спекулации заради много слабите резултати на "Росонерите".  Тимът се намира на 13-то място, на цели 17 точки от зона Шампионска Лига.

"Винаги съм работил с ентусиазъм и ще продължа така до края. Харесваше ми идеята да остана и да довърша задачата, но 4 години начело на един отбор е дълго време", коментира Алегри пред Гадзета дело Спорт.

"Не знам кой ще е следващият треньор на Милан, но това не е мой проблем. Аз мога само да съм сигурен, че това е последната ми Коледа в Милан. Аз обаче стигнах до тук въпреки, че много хора се съмняваха в мен".

"Кларънс Зеедорф даде много в предпоследния си сезон в Милан. Той е страхотен играч, но ми се искаше да работя с него когато бе на 28 години, а не на 35", коментира Алегри възможността именно холандецът да го наследи на поста.

"Голямото ми съжаление е, че никога нямах всички играчи на разположение. Първият ми избор за крайни защитници практически никога не бяха на разположение едновременно. Медицинският екип не е допускал грешки, тъй като сме се консултирали с най-добрите специалисти в света".

"Аз можех да съм треньорът, който да заслужи втората звезда на екипа на тима. 20-то скудето. Но фантомен гол изигра решаваща роля във втория ми сезон тук. Нямахме голям късмет", коментира още Алегри, визирайки голът на Съли Мунтари срещу Ювентус, който не бе признат от съдиите.

"Оставям добър отбор, който спечели обичта на феновете. Отбор, койт ос малко промени ще бъде добре в бъдеще. Мисля, че новите попълнения Кейсуке Хонда и Адил Рами са добри трансфери".

"Що се отнася до Балотели, тази година ще е полезна за неговото бъдеще. Той ще се подобри много. Той има огромен потенциал и ще изиграе решаваща роля на световното първенство".