Полузащитникът на Челси Майкъл Есиен може да премине под наем в редиците на италианския Милан, твърди електронното издание "Goal.com".

Според информации на медията агентът на ганайския халф Фабиен Пиветау вече се е срещнал с представители на "Росонерите", за да бъде обсъден евентуален трансфер на клиента му, на "Сан Сиро".

Ганаецът има право да играе в директните елиминации на Шампионската лига с друг отбор и това е голям коз в неговите ръце, тъй като Рикардо Монтоливо и Съли Мунтари ще пропуснат първия мач на тима си срещу Атлетико Мадрид в 1/8-финалната фаза на най-комерсиалния турнир.

Поради тази причина от миланския клуб отчаяно искат да привлекат опитен халф, който да помогне на тима срещу "Дюшекчиите" в турнира.

"От Милан първо трябва да говорят с Челси, като в крайна сметка лондончани трябва да решат какво да правят с Майкъл", коментира ситуацията около клиента си агентът пред "Спацио Милан" преди няколко дни.

"Ние все още не сме започнали някакви директни преговори с "Росонерите", но това не означава, че той не може да премине в Калчото.

Есиен държи да играе редовно през втория полусезон, тъй като иска да е във форма, за да помогне на родината си Гана да се представи силно на Мондиала. Той обаче има периферна роля в Челси.

Междувременно пък Милан е на път да привлече в редиците си аржентинския бранител на Парма Габриел Палета.

Според "Спорт Медия Сет" от миланския клуб вече са отправили оферта за него. Фиорентина обаче също се интересува от 27-годишния футболист.

Палета не е титуляр в редиците на тима си през този сезон и е изиграл само 6 мача.