Дори да не се класираме за Шампионската лига, няма страшно. Това заяви новият треньор на Милан Кларънс Зеедорф на пресконференцията преди неделния мач с Каляри. Росонерите са на цели 18 т. от третото място, което дава право на участие в квалификациите за групите на ШЛ.

"Много добре разбирам как се чувстват запалянковците, но всички велики клубове понякога изживяват тежки моменти", коментира холандецът. "Тук сме, за да работим и да върнем радостта на тифозите. Страховете и опасенията няма да ни помогнат. Не е срамно да останеш извън Шампионската лига за една година. Трябва да бъдем реалисти, иначе ще се натоварим ненужно психически. Естествено, че искаме да участваме в Лигата, но сме твърде далеч от нея в момента."

"Отборът показва огромно желание за работа и стремеж да преодолее кризата", допълни Зеедорф. "Познавам добре новата ни придобивка Есиен. Той има силен характер и е страхотен футболист. Той е боец, който иска да се представи добре преди световното. Присъствието му ще бъде важно и на терена, и извън него."