Проблемът не е в схемата с четирима отпред. Проблемът е колкото може по-бързо да се установи окончателно може ли квартетът Хонда – Кака – Таарабт – Балотели, подкрепян разбира се от останалите в червено и черно, изобщо да съжителства в този си вид.

Проблемът не е в разколебаната отбрана, която страда заради наличието на толкова много футболисти с вкус към атаката, а в съвместимостта на изпълнителите. Таарабт вляво, Кака в средата, Хонда вдясно; пред тях Балотели. Това е моделът на Зеедорф, който играчите му следват стриктно. Но дали този модел е жизнеспособен?

Балотели срещу Болоня остана почти незабелeжим, като често се губеше в стълпотворението на границата на наказателното поле, предизвикано от нахлуването на тримата му партньори от по-задна позиция, всеки от които следван от съперников играч. Резултатът от това е, че Бало не вижда топка и тича ли тича напразно. Кака се опитва да използва бързината си, но му липсват пространства. Хонда пък непрекъснато се мести към центъра и с това показва, че играта на крилото не е неговата стихия.

Таарабт е единственият, който се чувства в свои води. "Сан Сиро" бързо го обикна, тифозите го насърчават и аплодират всяко негово отиграване, дори когато предприема съмнителни индивидуални акции или праща топката високо-високо в трибуните. Той поне се опитва да измисли нещо. И забавлява запалянковците с резки смени на посоката и с финтове, които навръх св. Валентин на няколко пъти накараха сърцата на миланистите да бият по-бързо.

В пълен контраст, същите тези тифози изглеждат особено взискателни и нетърпеливи по отношение на Хонда. На излизане от терена той бе освиркан и това говори красноречиво колко успешни са изявите на японеца, дошъл от ЦСКА М. Твърде рано е обаче да отписваме Хонда. Може би просто трябва да му бъде намерена по-подходяща позиция на терена.

С влизането в игра на Пацини през второто полувреме Милан заигра 4-4-2. Кака премина вдясно, а Пацо отиде да помага на Балотели. Така тълпата пред дъгата на пеналта се поразреди, Балотели започна да намира повече празни пространства, а Кака получи още няколко метра свобода. Но експериментът продължи по-малко от 15 мин., защото бразилецът се контузи и бе сменен. Опитът се провали, а за трите точки се погрижи Балотели, който заби едно от най-хубавите попадения в кариерата си.

Ясно е, че на Зеедорф му предстои още много работа. Вместо квартет фантазия, на "Сан Сиро" видяхме четворката на хаоса. А отбор като Милан не може вечно да се надява на някой звезден проблясък, макар че в този отбор има доста звезди.

Ренато Маизани, Goal.com