Треньорът на Сампдория Синиша Михайлович не пожела да обвини съдията за загубата от Милан (0:2). Вторият гол на росонерите беше доста спорен, като бе извършено нарушение срещу вратаря Да Коща. Макси Лопес пък бе повален от стража на Милан Амелия, а впоследствие бе изгонен за протест.

"Не коментирам решенията на съдиите. Понякога те са в наша полза, друг път – не", отсече Михайлович. "Днес ние загубихме напълно заслужено, не искам да търся никакви оправдания. Трябва да запазим спокойствие, да не губим вяра. Не сме толкова зле в класирането, просто трябва да запишем победа колкото се може по-скоро."

Сърбинът обаче призна, че е бесен на Лопес за глуповатото му изгонване.

"Тези неща ме влудяват. Случва се да загубиш мач, но по този начин той създаде проблем на отбора за следващите мачове. Не трябва изобщо да се хабят усилия и енергия за глупави неща, като споровете със съдията. Ще си поговоря с него на следващата тренировка", закани се специалистът.

На свой ред треньорът на Милан Кларънс Зеедорф изказа задоволство от подобрението в играта на своите.

"Най-важното е, че се развиваме. Положителните резултати ни помагат много. Този успех ще ни даде необходимата доза сигурност, за да продължим напред. Представихме се добре, играхме компактно, но трябва да поздравя и Синиша Михайлович за начина, по който той умее да мотивира играчите си. Като цяло днес беше един добър ден за Милан във всяко едно отношение – както в защита, така и в атака", коментира холандецът.

Макар че Балотели е контузен, Зеедорф отново бе запитан защо не го пуска в игра заедно с Пацини.

"Вече три седмици ми задавате този въпрос! Ние имаме само двама централни нападатели, не мога да ги пусна в игра едновременно, тъй като на този етап не мога да искам от 18-годишния Петаня да смени някой от двамата, ако се наложи", обясни холандецът.