Милан взе победа с 2:0 като гост на Сампдория, но тя дойде след доста спорен гол на Адил Рами. Защитникът се разписа за 2:0 след като вратаря на домакините изпусна топката заради нарушение срещу него от Пацини. Моряците завършиха мача и с 10 души, след като бившият нападател на Милан Макси Лопес бе изгонен.

Победата изкачи Милан на 5 точки от петия в класирането Интер. Първият гол в двубоя бе дело на друго януарско попълнение в състава на Милан - Адел Таарабт.

Загубата бе четвърта за Сампдория, откакто Синиша Михайлович е треньор на тима. Генуезците бяха губили единствено от Ювентус, Рома и Наполи.

Михайлович бе съотборник с треньора на Милан Кларънс Зеедорф в Сампдория като футболисти. Сега излязоха един срещу друг край тъчлинията.

Треньорът на Милан имаше огромни проблеми с контузии. Липсваше вратарят Абиати, извън игра беше и Марио Балотели. Джанпаоло Пацини водеше атаката, а Марко Амелия бе на вратата. Бразилецът Кака пък получи почивка.

За  Самп липсваха наказаните след мача с Рома Гасталдело и Де Силвестри. Бившият нападател на Милан Макси Лопес остана на пейката.

И в лагера на Милан имаше бивш нападател на Самп - Джанпаоло Пацини. Той имаше отлично положение в началото, като се измъкна от засадата и опита да прехвърли вратаря. Ударът му мина зад стража, но на голлинията бе изчистен от Мустафи.

Все пак малко по-късно росонерите вкараха своя гол. Адлил Рами центрира добре и новото попълнение Адел Таарабт с мощен удар с глава прати топката към вратата, но стража да Коща спаси. Все пак мароканеца бързо се възползва и се разписа от добавка. Това бе и вторият му гол в Серия А.

Маноло Габиадини, най-опасният играч на Самп в мача, тества вратаря Амелия с хубав удар. След това Сапонара можеше да се разпише, но удара му от воле мина над вратата.

Михайлович пусна в игра Макси Лопес в началото на втората част в опит да изравни резултата. Вместо това обаче Милан удвои аванса си с много спорен гол. Таарабт центрира, вратаря Да Коща излезе да улови топката, но Пацини се сблъска с него и топката попадна у Рами, който се разписа. Четири от последните 5 гола на Милан дойдоха от играчи привлечени през януари.

Играчите на Сампдория протестираха много срещу рефера Довери, но той зачете попадението. Разочарованието за Самп стана още по-голямо в 72-ата минута, когато Макси Лопес получи червен картон. Аржентинецът се измъкна срещу вратаря Амелия, който излезе да го спре и го събори. Съдията обаче не отсъди нарушение, а в протестите си Макси Лопес получи втори жълт картон.

Това изнерви много домакините и Габиадини можеше също да бъде изгонен след груб фаул срещу Таарабт. Едер беше много близо да върне един гол за Самп след центриране на Ренан, но Амелия спаси с прекрасен рефлекс. 

В крайна сметка за първи път от май мессец насам Милан записа два поредни мача в първенството без допуснат гол. Това донесе три точки на росонерите, които вече имат 35 в актива си.