Още един потенциален проблем в и без това закъсалия Милан надушиха италианските медии. Един от най-добрите играчи на росонерите – Кака, явно не желае заплатата му да бъде орязана след края на сезона. Изпълнителният шеф на клуба Адриано Галиани обаче е категоричен, че това ще се случи, тъй като тимът не успя да се класира за следващото издание на Шампионската лига.

„Питате ме за намаляването на заплатите? Ще се запозная с плановете на клуба и ще говоря с Галиани. Още нищо не е решено”, заяви Кака.

Мнението на Галиани по този въпрос е малко по-различно.

„Тази мярка не подлежи на обсъждане. От няколко години насам включваме тази клауза в договорите на футболистите. 80% от възнаграждението им са фиксирани, останалите 20% зависят от постигането на минималната цел, която е класиране за Шампионската лига. Всичко е обяснено подробно в договорите на играчите, така че намаляването на заплатите важи почти за всички. Играчите ще могат да поддържат достатъчно висок стандарт и с 80% от предвидените в контракта средства, децата им няма да гладуват, уверявам ви ”, обясни Галиани.